HISTORIA

 

 
Biisonimafian ensiaskeleet otettiin ysärin loppupuolella, kun Janne ja Kaitsu alkoivat kuvata lumilautailua yhdessä.

 

 

 

Alkuun meillä meni rikki sekä vanhempien että koulun videokamerat rajuissa stunteissa. Tämä kulminoitui siihen, että vehkeitä ei enää saanut lainaan muilta. Ensimmäinen videokamera ostettiinkin yhdistämällä molempien kaikki kesätyörahat. Samalla soiteltiin alkusoinnut yrityshenkisyydelle. Investointi tuntui mielipuolisen isolta nuorena, mutta sen kaiut ovat olleet ihmeellisen pitkäkantoiset. 

 

  

Vuosituhannen alku menikin talvet lumilautailua ja kesät stuntteja kuvaillessa. Joskus kuvattiin jopa kesäisinkin lumilautailua. 

 

Lumilauta-ammattilaisuuden jäädessä haaveeksi ja lukuisten loukkaantumisten jälkeen päätettiin, että on aika siirtyä rauhallisen draamanäyttelyn pariin.

  

 

Vuonna 2006 homma otti askeleen kohti ammattilaisuutta, kun perustimme osakeyhtiön. Jannesta tehtiin toimitusjohtaja ja Kaitsusta hallituksen puheenjohtaja. Osakkeet pistettiin fifty-fifty.  Näin syntyi Biisonimafia siihen muotoon missä se edelleen dominoi.

 

2006 ja 2007 vuosina kuvasimme B2 elokuvaa, joka jaeltiin torrent-verkkojen kautta. Leffa saavutti underground menestystä ja yli 100 000 Suomalaista nuorta näki sen. Teimme myös tietämättämme vaikuttajamarkkinointia vuosikymmen ennen kuin koko alaa oli edes olemassa. Elokuvaa sponsoroi tuntuvasti kansainvälinen limodaanimerkki.

 

 

Elettiin aikaa jolloin Some oli vasta tulossa kuviohin ja pystyäkseen tekemään viihdyttämisestä ammatin oli suunnattava tv:seen. Ennen sitä yritimme myydä mainospaikkoja nettituotantoihin, mutta aika ei ollut vielä kypsä some-markkinoinnille ja käänsimme katseen kohti TV-kanavia.

 

  

Monen mutkan kautta ensimmäinen nettisarjamme pyöri Subin netissä vuonna 2010. Sitä edelsi  rakennusfirman pyörittäminen ja sillä pilottikuvausten rahoittaminen.

 

   

2011 sarjamme päätyi televisioon. Sarja oli aikanaan ensimmäinen nettisarja joka siirrettiin televisioon. Teimme lopulta neljä tuotantokautta Subille.

 

TV maailma ei kuitenkaan ollut meitä varten. Me halusimme tehdä omaa juttua. Emme olleet valmiita sopeutumaan muottiin. Se oli high way or my way. Vaikka Biisonimafia onkin ollut alusta asti kaupallinen niin meidän DNA:ssa on vahva DIY meininki ja tietynlainen Renegade henki. Me ei ruveta tekee mitään, jos ei koeta, että se on siistiä. Niinpä firmaa rahoitettiin näinä vuosina raksalla ja välillä jopa lumenpudutus urakoilla. 

 

 

Seurasimmekin mielenkiintoisena Youtuben nousua ja 2014 päättelimme ajan olevan kypsä. Aloitimme panostaa täysillä tubetuotantoon jättäen perinteisen median. Loppu onkin historiaa. Yli 50 sketsiämme on saavuttanut miljoonan katselukerran. Parhaimpina kuukausina yksittäisiä katsojia on ollut peräti puoli miljoonaa Suomalaista. 

 

 

Youtube kasvun myötä harrastuksesta alkanut toimintamme on kehittynyt sesongista riippuen 4-10 henkilöä työllistäväksi yritykseksi.

 

 

Kesätyörahoilla ostettu kamera on laajentunut kuorma-autolla kuljetettavaan omaan kuvauskalustoon jolla on kuvattu tv-mainoksia yhteistyökumppaneille.

2018 teimme elokuvan Elisa viihteeseen. MC-helpper 3 takoi ennätyksiä Elisalla ja olikin vuoden 2018 myydyin elokuva jättäen taaksen hollywoodin järkäleet sekä isoimmat kotimaiset.

 

Tulevaisuuden tähtäimessä onkin julkaista oma Biisonimafia elokuva teatterilevitykseen. Kuvata sketsi joka keskiviikoksi. Rakentaa tuhannen neliön kuvaus- ja stunthalli sekä ostaa oma pienlentokone matkustamista ja laskuvarjohyppyjä varten. Tulevaisuuden seikkailuja voitkin seurata Biisonimafian Adventure kanavalta youtubesta.

 

 

Terv. KaQ ja Janetski

Maksutavat